Ilık süt, maya ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Ardından sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyin.
Son olarak tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım (çok yoğurmak lazım kuru maya iyidir)
Üzerini kapatıp 1 saat ısıtalım (vaktimiz yoksa fırının en alt yerine 50 derecede koyuyorum kapağı kapalı olarak fırında bırakabiliriz)
Hamurdan mandalina parçalarını alıp içine peyniri koyup istediğimiz şekli verelim.
Bir fırın tepsisine alıp 1/2 saat dinlendirelim.
Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp bir fırça ile sürüyorum. İsteğe göre susam ve çörek otu serpin.
Altın kahverengi olana kadar 200 ° C’de pişmeye bırakın.
15 dakika pişiyor.Yumuşak puf böreği güzel oluyor.
denemeni tavsiye ederim
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]