Mayalı Pasta Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Talep Üzerine Mahlab
- 6,5 su bardağı un (yaklaşık)
- Maya
- tuz
yukarı
- 1 yumurta sarısı
- susam veya haşhaş
Mayalı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Süt, su, yağ ve yumurtaları karıştırın, şeker ve mayayı ekleyin.
- Maya kabardıktan sonra tuzu ve unu azar azar ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
- Bir saat mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra beze topları yapıp tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Resimli maya tarifi
Maya Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]