mayalı turta

Mayalı Pasta Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Talep Üzerine Mahlab
  • 6,5 su bardağı un (yaklaşık)
  • Maya
  • tuz

yukarı

  • 1 yumurta sarısı
  • susam veya haşhaş
Mayalı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Süt, su, yağ ve yumurtaları karıştırın, şeker ve mayayı ekleyin.
  2. Maya kabardıktan sonra tuzu ve unu azar azar ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
  3. Bir saat mayalanmaya bırakın.
  4. Daha sonra beze topları yapıp tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Resimli maya tarifi

Maya Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın