mayasız turta

Pasta tarifi için malzemeler

  • 1 paket sıvıyağ veya 250 gram tereyağ
  • 2 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı ılık su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı veya daha az tuz (damak tadınıza göre)

iç harç için

  • 20 soyulmuş zeytin
  • 10 dilim taze kaşar peyniri
  • 20 dilim sosis
  • 200 gram maydanoz peyniri
  • 200 gram kavrulmuş dana kıyma

Mayasız börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Yumurtaları beyazlardan ayırın.
  2. Böreğin üzerine yumurta sarısını sürelim.
  3. Kalan listeden tüm malzemeleri (yumurta beyazları dahil) derin bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  4. Sonra masaya yoğurabilirsiniz. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  5. Elinizde iri parçalara ayırıp yuvarlak şekil verip içine dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Ben bu börekleri dört çeşit yaptım.
  6. İç harcını kıyma, sucuk, peynir, zeytin ezmesi ve kaşar peyniri ile beğeninize göre hazırlayın. İstediğiniz şekli verip kapatın.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı puf böreği tarifi

  • börek tarifi
  • Turtalar
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

İster hamur işleri ister rulolar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın