mayasız turta

Pasta tarifi için malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın sarısına beyazı
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Unu azar azar ekleyin ve alabildiği kadar yoğurun.

içeri

  • Çedar peyniri
  • biraz maydanoz

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • kimyon

Mayasız börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce kaşar peynirini rendeleyip üzerine biraz maydanoz doğrayarak hamura bulıyoruz. 😊
  2. Yoğurma kabına yoğurt, süt, sıvı yağ, tuz ve şekeri alıp yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
  3. Sonra biraz un ekleyin ve kabartma tuzunu ekleyin, muhtemelen cıvık olacaktır. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Ardından fırını 180 dereceye açıp tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze kesip elimizle açalım içine rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz koyup yarım ay şeklinde kapatalım ve hamur bitene kadar bu işlemi yapalım.
  6. Bu sırada ben yuvarlak bir şekilde börekler yaptım.😊
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı puf böreği tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın