Pasta tarifi için malzemeler
- 1 kase yoğurt
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurtanın sarısına beyazı
- 1 poşet kabartma tozu
- Unu azar azar ekleyin ve alabildiği kadar yoğurun.
içeri
- Çedar peyniri
- biraz maydanoz
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
- kimyon
Mayasız börek tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Önce kaşar peynirini rendeleyip üzerine biraz maydanoz doğrayarak hamura bulıyoruz.
- Yoğurma kabına yoğurt, süt, sıvı yağ, tuz ve şekeri alıp yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
- Sonra biraz un ekleyin ve kabartma tuzunu ekleyin, muhtemelen cıvık olacaktır. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ardından fırını 180 dereceye açıp tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze kesip elimizle açalım içine rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz koyup yarım ay şeklinde kapatalım ve hamur bitene kadar bu işlemi yapalım.
- Bu sırada ben yuvarlak bir şekilde börekler yaptım.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fotoğraflı puf böreği tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]