Meksika Fasulyeli Pilav, Nasıl Yapılır?

10 dak.

Hazırlama Süresi

Soğanlı domatesli arpa şehriye pilavı Meksika fasulyesi ile bambaşka bir lezzet kazanıyor. Meksika fasulyeli pilav lezzeti ve besin değeriyle favori tariflerinizden biri olacak.

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 buçuk su bardağı domates püresi (3-4 adet rendelenmiş domates)
  • 3 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
  • Tuz

Arpa Şehriyeli Meksika Fasulyeli Pilav Tarifi

1. Öncelikle soğanı küp küp doğrayın.

2. Ardından zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın ve ısıtın.

3. Yağlar ısınınca soğanı yağların üzerine ekleyin ve kavurmaya başlayın.

4. Soğanlar hafif sarı renk almaya başlayınca arpa şehriyeyi tencereye ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.

5. Şehriyeler eşit bir şekilde kavrulup renkleri dönünce domates püresini de tencereye ilave edin.

6. Domatesi de şehriyelerle bir süre kokusu çıkıp hafif pişene dek kavurun.

7. Daha sonra haşlanmış Meksika fasulyelerini de ilave edin ve bir kaç dakika tüm malzemelerle özleşmesi için karıştırın.

8. Bu arada eğer soğuk ise kullanacağınız tavuk veya et suyunu ısıtın ve tencereye ekleyin.

9. Son olarak tuz ilave edin, karıştırın ve kapağını kapatın.

10. Önce yüksek ateşte, suyu kaynayınca ise kısık ateşte şehriyeler suyunu tamamen çekene dek pişirin.

11. Altını kapattıktan sonra bir süre dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın