Günaydın sevgili arkadaşlar,
En sevdiğim yumurta tariflerinden biri de menemendir. Hele ki domates zamanıysa, bir türlü doyamazsınız.
Menemen yapmak kolay gibi görünse de pek mümkün değildir. Lezzetine lezzet katan bazı önemli püf noktaları var.
Öncelikle kullanacağınız domatesler lezzetli olmalı, kışın lezzetli domates bulamamaktan şikayetçiyseniz yaz sonunda hazırlayabileceğiniz Menmenlik tarifini deneyebilirsiniz.
Bunun dışında unutmayın ki yumurtalar çok pişirilirse eskisi kadar güzel kokmaz ve lastik gibi olurlar. Yumurtalar çok koyulaşmadan ocaktan almanız en doğrusu olacaktır, tavanın sıcaklığından ve domateslerden pişmeye devam edecekleri için fazla pişirmemeye çalışın.
İçine peynir eklemek de adamlarınıza harika bir lezzet katacaktır. Peynirli mini menemen tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
Dersler
- 3 orta boy domates 3 orta boy yeşil biber 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ 6 yumurta tuz karabiber 1 küçük diş sarımsak
İçerik Tablosu
Menemen tarifi nasıl yapılır?
Domatesleri ve yeşil biberleri yıkayın, domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini alıp ince ince kıyın. Yağı tavaya alın, biberleri ekleyin ve orta ateşte iki dakika kavurun. Doğranmış domatesleri ve bir diş sarımsağı yeşil biberlere ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar 7-8 dakika pişirin. Pişen domateslere önceden bir kaseye kırdığınız yumurtaları ekleyin. Ara sıra karıştırarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]