Ailece hepimizin severek öğrendiği ve el emeği ile öğrendiğimiz bu leziz kekleri yapmak için önce büyük tepsimizi yağlıyoruz.
Büyük bir tabak beyaz peynir kırıyoruz veya zor geliyorsa koyuyoruz, bir çay kaşığı ile domatesin çekirdeklerini ve sulu kısmını ayıklıyoruz (eğer çıkarmazsak hamuru indirip ıslatabilir)
Biber tohumlarını çıkarıp halka halka kesiyoruz.
Ayrı tabaklara koyup hazırlıyoruz.
İlk hamurumuzu tepsiye ve kenarlarına koyuyoruz.
Hazırladığımız yumurta sarısından 3-4 su bardağı döküp kaşık yardımıyla yayıyoruz.
Yufkanın ikinci kısmını ayırıp sosumuzu almış olduğumuz yufkanın üzerine eşit şekilde yayalım, sosu tekrar döküp yayalım.
3 parça yufkanın yarısını bu şekilde yaydıktan sonra ufaladığımız peyniri, suyunu ve çekirdeklerini ayıkladığımız domatesleri, çekirdeklerini çıkardığımız biberleri serpip kesiyoruz. .
Aynı yöntemi yani aralarına sos koyarak yufka bitene kadar 3 yufka daha yapıyoruz.
Son olarak alt kenardan sarkan yufkanın üzerini kapatıp kalan sosu eşit şekilde döküyoruz.
İstediğimiz büyüklükte kesiyoruz, her dilimin üzerine haşhaş serpiyoruz (dilediğiniz kadar çörek otu veya susam da serpebilirsiniz), 170-180°C’lik fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirin.
Kısa bir aradan sonra, 10-15 dakika. Daha sonra hizmet ederiz.
Not: Sıcak seviyorsanız acı biberinizi seçebilir veya bir kat peynirin üzerine pul biber ve kekik serpebilirsiniz.
Soğuk bile harika olan bu ekmek, tek başına çayla harika olur. Salataya gerek yok.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]