Evde börek nasıl yapılır adım adım pratik bir şekilde anlatmaya çalıştım. Hamuru daha yumuşak olması için instant maya ile mayaladım. Verdiğiniz ölçülerle hazırladığınız hamurdan 30 cm’lik 9 adet payreks boncuk yapın. Tepsiniz veya borcamınız daha büyükse 6 beze ayırdığınız hamuru kullanabilirsiniz.
El açması yapılan hamurların kulak memesi kıvamında ve nemli bir hamur olması gerekiyor. Daha önce sizlerle paylaştığım Arnavut böreği tarifinde adım adım yapılış aşamalarını görebilirsiniz.
Mercimek harcı ile yapılan börekler inanılmaz lezzetli ama siz dilediğiniz iç malzeme ile farklı börekler de yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mercimek Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 4 su bardağı sıvı yağ ve un börekleri açmak için
Dolgu için:
- ½ su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 orta boy haşlanmış havuç 1 orta boy haşlanmış patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı kekik tuz
Böreğin üzerine sürmek için:
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Mercimekli ekmek böreği tarifi nasıl yapılır?
Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığım hamur 50 derecede önceden ısıttığım fırında 20 dakika mayalandı.
Hamur mayalanırken dolguyu hazırlayabilirsiniz.
Haşlanmış havuç ve patatesleri küp şeklinde kesin. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın, geniş bir tencereye alın, yağ ve tuzu ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğanlara mercimek, patates, havuç, kekik ve tuzu ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Yaptığınız iç harcı soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve elinizde tek tek yuvarlayın. Bezeyi açmak için tezgaha un alıp 3 adet tatlı tabağı büyüklüğünde şekerler açın. Aralarına sıvı yağ koyarak fırın tepsisi büyüklüğünde açın. 9 adet bezeden toplam 3 adet beze çıkacaktır. İlk kağıdı az önce yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine mercimek harcının yarısını serpiştirin. Hamurun ikinci katını hamurun üzerine yayın ve kalan miktarı hamurun üzerine yayın. 3. Hamuru harcın üzerine yayın ve kenarda bekletin. Yumurta, süt ve yağı çırpıp hamurların üzerine yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]