Mercimek çorbası tarifi
Çorba sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır. Mercimek çorbasının her zaman özel bir yeri olmuştur. Mercimek çorbası hem ucuz hem de çok pratik. Ayrıca soğuk algınlığı için vitamin yönünden zengin mercimek çorbası yemek çok faydalıdır. Mercimek çorbası hazırlamanın birçok yolu vardır. Daha fazla vitamin isteyenler sebzeli mercimek çorbasını tercih edebilirler. tamam,mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mercimek çorbası malzemeleri
- 1,5 su bardağı mercimek
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan doğranmış
- 1 yemek kaşığı un
- 1 havuç
- 1 tatlı patates
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber, kırmızı biber
- 6-7 su bardağı sıcak su (isterseniz çorbaya et suyu ekleyebilirsiniz).
Mercimek çorbası nasıl yapılır?
- Çorbayı yapacağınız tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun.
- Soğanları kavurduktan sonra bir yemek kaşığı un ekleyin. Un kokusu ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Havuç ve patatesleri 3-4 parçaya bölüp tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 1,5 su bardağı suyu yıkayıp süzün ve tencereye koyun. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hemen ardından 6 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak 40 dakika devam edin.
- Pişmiş çorbanızın pürüzsüz olması için blenderdan geçirin ve 5 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin. İki dakika sonra ocaktan alın. Bu yağ karışımını tencereye koyacağınız çorbanın üzerine gezdirin. Bu işlem hizmet için yapılır, isteseniz de yapamazsınız.