Biraz karanlık olan bir mercimek restoranını (mercimek çorbası gibi) severim. Ama isteğinize bağlı olarak sıvı olmasını isterseniz su ve göz ekleyebilirsiniz.
Buraya bir dipnot eklemeliyim: Mercimek çorbası verdiğim oranlarda yaptığınızda ertesi gün biraz kalırsa (yani pişirildiği gün tamamı yenmezse) çok koyulaşır. beklerken buzdolabında Ama merak etmeyin sosu kaynatırken biraz sıcak su eklerseniz ilk günkü gibi olacak ve bekleseniz bile lezzeti artacaktır.
Meşhur Mercimek Çorbası tarifi için önce patatesleri ve havuçları soyun ve iyice yıkayın. Soğanı ve sarımsağı soyun ve bir kenara koyun. Mutfak robotunda önce patatesleri ve havuçları doğrayın ve küçük parçalar halinde robota atın. Patatesleri ve havuçları bir kasede ayırın.
Soğanı dörde bölün ve robottan geçirin. Tavuğu iyice ısıtın ve hazırlayın.
Yağ karışımını düdüklü tencerenize koyun ve yağ kızınca soğanı atın ve biraz kızartın. Ardından sarımsağı atın. Patatesleri ve havuçları ekleyin ve biraz daha kızartın (yaklaşık 15 saniye). Yıkadığınız mercimekleri atın ve biraz yandıysa karıştırıp üzerine sıcak (kaynar) su dökün. Karıştırma. Genelde suyu gözle değiştiririm ama yaklaşık 2 litre.
Baharatları ekleyin ve tencerenizi dikkatlice kapatın.
Pişirdikten hemen sonra tencerenin kapağını açmayın.
15 dakika bekledikten sonra tencereyi dikkatlice açın ve blender yardımıyla pürüzsüz bir karışım elde edene kadar sosu karıştırın.
Meşhur Mercimek Çorbanız hazır, afiyet olsun. 🙂
Bu çorbayı bir kez deneyin eminim vazgeçemeyeceksiniz. 😉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]