Mercimek ile kereviz

Mercimek ve kereviz tarifi malzemeleri

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

Kereviz mercimek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mercimekleri yıkayıp temizleyin ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakalım. Çok hafif kalın.
  2. Haşlanmış mercimeklerin siyah suyunu süzüp musluğun altına koyalım ve canlı kalması için üzerine su içelim.
  3. Kerevizi soyup küp küp doğrayalım ve limonlu suda bekletelim.
  4. Tencereyi ocağa koyun, zeytinyağını koyun, soğanı küçük küçük doğrayın ve kavurun.
  5. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Kereviz ve mercimekleri ekleyip bir iki dakika soteleyin, ardından 2 su bardağı kaynar su ekleyin.
  7. Baharatları ekleyin ve kereviz yumuşayana kadar pişirin.
  8. Kerevizin çok az yeşil sapı vardı ve onu yemek olarak doğradım. İstemiyorsanız takmayın. Kerevizi farklı yemeyi sevenler için lezzetli bir alternatif yemek. Kim deneyecekse eline sağlık.

Mercimek ile kereviz tarifi

  • (mercimek ile
  • tatlı tarifi
  • kereviz
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Hassas çerezler

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın