medyauzmani.com

Mantı (mantı aparatlı)

Mantı Tarifi İçin Malzemeler (Mantı Aparatlı)

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

iç harç için

  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber

Domates salçası sosu için.

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı su (mantıyı pişirdiğimiz sudan)

Mantı sosunu hazırlamak için

  • 1 kase yoğurt
  • Sarımsak

Mantı tarifi nasıl yapılır (mantı makinesi ile)?

yemebaskı tarifi
  1. Hamuru için un ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Unun ortasına karıştırarak çukur açalım. Bir yumurta ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından suyu yavaş yavaş ekleyin. Sert bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru 4 parçaya bölün, üzerini plastik bir torba ile örtün ve bir saat dinlenmeye bırakın.
  3. İç harcı için soğanı rendeleyip suyunu sıkın, sarımsağı rendeleyin, baharatları ekleyin ve karıştırın.
  4. Bezelerden birinin üzerini bezle kapatalım ki ikincisini açana kadar kurumasın.
  5. Diğer bezeyi açalım (hamurumuzu kurumadan yapmak için iki bezede hazır olursa işimizi kolaylaştıracaktır).
  6. Açtığınız hamuru makineye koymadan önce makineyi öğütelim. Bu köftelerin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  7. Bezelerden birini makinemize koyalım ve hamur kurumadan iç harcı hızlıca girintilere koyalım (isterseniz üzerini bir bezle kapatarak kurumasını sağlayabilirsiniz)
  8. Üzerine diğer hamurumuzu koyalım. Daha sonra merdane yardımıyla sıkalım ve mantıyı cihazla keselim. Cihazı ters çevirelim ve mantıyı alalım.
  9. Dilerseniz mantıyı tepsiye alıp önce derin dondurucuya atıp sonra bir poşete koyup buzlukta saklayabilirsiniz (hepsini pişirmedim, dondurucuya attım)
  10. Pişirmek için hazır mantıları yaklaşık 2 litre kaynar tuzlu su ile tencereye koyun. Pişirdikten sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapın.

Fotoğraflı mantı tarifi (mantı makinesi ile)

  • cihaz ile)
  • cihaz tarifleri
  • olmadan
  • tatlı tarifi
  • hamur işleri
  • mantı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Mercimek ile kereviz

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın