Mercimek pilavı tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
Mercimekli pilav tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Mercimekleri bir kaba alıp üzerine su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Haşlanmış mercimekleri süzgecin içine dökün.
- Pirinci yıkayıp güzelce süzelim, sıvı yağ ve tereyağını tavaya alıp pirinci ekleyip iyice kavuralım.
- Tuzu ekledikten sonra kavrulmuş pirincin üzerine sıcak suyu dökün.
- Kaynamaya bırakın, pirinç soğuyunca mercimekleri pirincin üzerine döküp karıştıralım, kapağını kapatıp dinlendirelim. Yanında tavuk kızarttım.
Fotoğraflı mercimekli pilav tarifi
Mercimek Pilavı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]