Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi – Ferishtah.com

15 dak.

Hazırlama Süresi

Mercimekli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü tarifimiz için gereken malzemeler ve tarifin yapılışı şu şekilde.

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet irice kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

1. İlk olarak tencereye yeşil mercimekleri alın ve yeterince su ilave edip orta ateşte haşlayın.

2. Mercimekler takriben 10 – 15 dakika haşlandıktan sonra çok fazla yumuşamalarına izin vermeden mercimeği ocaktan alın ve suyunu süzün.

3. Tencereye haşladığınız mercimekleri, pilavlık bulguru, 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin.

4.  Ardından tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşe alarak suyunu çekinceye kadar pişirin.

5. Bu arada kuru soğanı arzunuza göre piyazlık veya küp küp doğrayın.

6. Bir tavaya zeytinyağını alın, üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar hafif karamelize olana dek kavurun.

7. Mercimekli bulgur pilavı suyunu tamamen çektiğinde ocağın altını kapatın.

8. Son olarak kavurduğunuz soğanları içinde kızarttığınız zeytinyağıyla beraber pilavın üzerine döküp karıştırın.

Mercimekli bulgur pilavı servise hazır, afiyet olsun.

Tarifin Püf Noktaları

1. Mercimekleri fazla haşlamamaya hafif diriyken ocaktan almaya özen gösterin.

2. Tarifi karakılçık bulguru gibi farklı bulgur türleri ile deneyebilirsiniz. Yalnız kullanacağınız bulgura göre pilava ekleyeceğiniz su miktarı farklılık gösterebilir. Bu nedenle pişirme sırasında pilavın suyunun yetersiz kaldığını düşünürseniz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

3. Mercimekli bulgur pilavının yanına ne gider diye düşünüyorsanız güzel bir salata, Samandağı biberi, turşu veya cacık ile servis yapmayı deneyin. Tadına doyamayacaksınız.

 

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın