mercimekli mantı
Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatil biterken ben de fırsat buldukça tariflerimi yazmaya ve sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Kırmızı mercimek en sevdiğim bakliyatlardan biridir, özellikle mercimek köftesine bayılırım. Bu tarif daha hafif yemekleri tercih edenler için daha pratik ve mükemmel.
İnternetten dolayı videoyu buraya ekleyemedim. Instagram hesabımda var. Tariflerimi denediğinizde benimle paylaşmayı ve beni instagramdan takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
mercimekli ravioli tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı mercimek 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı ince bulgur bulguru 1/4 demet maydanoz 3 sap ince doğranmış taze soğan Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Servis için:
- Sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağı pul biber
Mercimekli mantı tarifi nasıl yapılır?
Kırmızı mercimekleri 2 su bardağı suda yıkayıp küçük bir tencereye alın ve üzerine su ilave edin. Kısık ateşte patlayana kadar pişirin. Pişen mercimekleri ocaktan alıp ince bulguru ekleyin ve üzerini karışımla kaplayın. 15 dakika dinlendirdikten sonra doğranmış sebzeleri ekleyin ve karıştırın. Mercimek hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak servis tabağına dizin. Sarımsaklı yoğurt ve acı kırmızı biberle servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]