Mermer nişastalı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

En son kek tarifimi verdiğimden bu yana bir aydan fazla zaman geçti. Bugünlerde cupcake yaparken bu tarifi paylaşamayacağım. Son zamanlarda, tat tomurcuklarımın daha tatlı kekler için çıldırdığını düşünüyorum. Ben şeker miktarını yaklaşık 1,5 su bardağına çıkardım.

Bu tarifi instagramda paylaştığımda klasik yuvarlak tavaya olur mu diye bir çok soru geldi. Klasik kek tarifinden tek farkı bir miktar nişasta içermesidir. Böylece istediğiniz kalıpla pişirebilirsiniz. Bu tarifte, yeni çıkan küçük portakal şeker paketlerinden birini kullandım. İsteyen deneyebilir, fena değildi.

Aşk…

Mermer nişastalı kek tarifi için malzemeler

    3 yumurta (büyük) 1,5 su bardağından biraz daha az toz şeker 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1,5 çay bardağı yoğurt 1,5 su bardağı un ½ su bardağı buğday nişastası 1 paket kabartma tozu 1 poşet vanilya şekeri da portakal şekeri 2 yemek kaşığı kakao

Ebroli nişastalı kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları çırpıcıya alıp şekeri ekleyip yüksek devirde rengi beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz çırpın. Vanilya veya portakal şekerini, kabartma tozunu, unu ve nişastayı ekleyip topaklanmalar gidene kadar çırpın. Hazırladığınız kek karışımının yarısını yağlayıp unlanmış kek kalıbına dökün, kalan kek karışımına kakao ekleyip çırpın. Normal kek karışımının ortasına kakaolu karışımı dökün. Çatalla karıştırın. Hazırladığınız sodalı keki 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce mutlaka şiş ile pişirin. Pişen kek fırından çıkarılır, tamamen soğuyunca dilimlenir ve servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın