Salata için..
Mezeler ve zeytinyağlılar için..
Her türlü hayvan bile; Muhteşem Turşu Tarifi burada..
Limon Turşusu tarifi için limonlarımız güzelce yıkanır. Elmalar keskin bir bıçak yardımı ile derin dilimler halinde kesilir ve uçlarından birbirine değecek şekilde bırakılır (kesme tamamen ayrılarak yapılmamalıdır).
Her limona 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.
Bu sırada kafasına 3-4 adet karabiber eklenir. Tekrar kapatılır ve doğru ölçülerde, biraz küçültülmüş bir kavanoza yerleştirilir.
1 limonun suyunu ekleyin ve kalanını normal suyla doldurun.
Kavanozumuzun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır ve birkaç kez kuvvetlice çalkalanır.
Yaklaşık 2 hafta kuru ve karanlık bir yerde saklanan turşularımız bu süre sonunda yemeye hazırdır.
Yemek yemeyi seviyorum.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]