Merhaba arkadaşlar
Meyan kökü şerbeti ramazanın önemli bir parçasıdır.
Meyankökü (Kök) Şerbeti tarifi için önce meyan kökü otundan alalım. Temiz tülbent ihtiyacımız var. Tülbente bir avuç ot alıp üzerine bir çubuk tarçın ekleyelim. Meyan kökü içeride kalması için ağzını kapatalım.
O halde tülbentleri kavanoza alalım. Tülbentin üzerine suyun yarısını ve küçük buz parçalarını dökelim. Buz eridikçe meyankökü kokusunu yavaşça suya bırakır. 1-2 saat içinde suyu alacaksınız.
O halde tülbentini kavanozdan çıkaralım. Süzgeç yardımıyla birkaç kez süzün. Hadi tadına bakalım. Karanlıksa, soğuk su ekleyebilirsiniz.
Suyun köpürmesini istiyorsanız sallayabilir veya üstten bardağa sürahiden dökerseniz köpük alabilirsiniz. 1 bardaktan fazla tüketmeyin.Yetkililer kronik hastalığı olan kişilerin bu içeceği içmemesini tavsiye ediyor.
Buz gibi meyankökü (kök) şerbeti servise hazır.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]