Meyer çorbası

Meyer çorbası tarifi malzemeleri

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 4 yeşil biber
  • 1 avuç bulgur (bir el)
  • 1 avuç pirinç (tek elle)
  • 6-7 su bardağı yoğurt
  • Bunlar
  • tuz (son giriş)

yukarı

  • 1 kuru soğan ve sıvı yağ

Meyer çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Bulgur ve pirinci yıkayıp tencereye alın.
  2. Patlıcanı soyun, dilimler halinde kesin ve tencereye ekleyin (patlıcanları dilimler halinde kesin, böylece daha sonra ezmek zorunda kalmayız).
  3. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip tencereye ekleyin.
  4. Üzerini kapatacak kadar su koyun ve ocağın altını açın.
  5. Piştikten sonra tencerenin kapağını kaldırın ki taşmasın. Altını biraz çevirin ve içindekiler yumuşayana kadar pişirin (kapağı tamamen kapatmayın, yarıya kadar kapatın).
  6. Piştikten sonra biberlerin ve patlıcanların içini çıkarıp geniş bir kaba boşaltın.
  7. Çıkardığınız patlıcan ve biberleri çatal kaşıkla ezip tekrar karışıma ekleyin ve soğumasını bekleyin.
  8. Bu sırada yoğurdu çırpın ve soğuyan karışıma ekleyin (en azından ılık tutun aksi takdirde parçalanır), tuzunu ekleyip karıştırın.
  9. Tavaya yağı alıp üzerine soğanı koyup kavurun. Kahverengileşince kapatın. Önemli olan çıtır çıtır olması!!
  10. servis edeceğiniz zaman kaşıkla üzerine gezdirin (soğan sosundan bol yapıp ağzı kapalı bir saklama kabına alıp daha sonra kullanabilirsiniz)

Not: Biz soğuk tüketiyoruz ama sıcak da yenebilir.

Resimli Meyer çorbası tarifi

  • börek tarifi
  • çorba
  • Meir
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kabak Çorbası (lezzet deposu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın