Meyhane Pirinç Tarifi (Bulgur Pilavı ve Domates)

Meyhane Pilavı (Bulgur Pilavı ve Domates) tarifi için önce pilavı yaptığımız tencereye sıvı yağımızı koyuyoruz, soyup küp küp doğradığımız kuru soğanları ekleyip soğumaya başlıyoruz.

İki dakika soğuduktan sonra yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Ardından kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domatesleri kavrulmuş biber ve soğanların üzerine ekleyelim. Domatesler suyunu bırakıp yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Ardından bol su ile yıkayıp süzdüğümüz bulguru ilave ediyoruz.

Tuz ve suyu ilave edelim, 1-2 kez karıştıralım, tencerenin kapağını kapatalım, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım.

Bulgur pişince ocağı kapatın ve tencerenin kapağını açın, üzerine bir havlu koyun ve tencerenin kapağını kapatın.

10 dakika sonra sıcak pilav servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden başarılar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın