Meyve parçalı damla çikolatalı tartletler – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Misafirlerimin geldiği gece ikinci tatlı olarak yaptım ama kadehte meyve parçalı muhallebi galip geldiği için güzel bir tartlet yedim 🙁 ama mutfaktan her geçişimde bir tane eksik çıkıyor 🙂 tavsiye ederim çok hafif ve lezzetli bir ikram.

Dersler:

Tart hamurunu hazırlamak için:

150 gram pasta margarini
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1-1,5 su bardağı un

Doldurmak:

1 kutu çiğ krema
Yarım su bardağı kuru meyve
Yarım su bardağı damla çikolata

yapılışı:

Önce 1 su bardağı unu geniş bir kaba eliyoruz ve ortasını açtıktan sonra içine bir yumurta kırıyoruz.
Margarini küp küp doğrayıp una ilave edin. Eleyip pudra şekerini de ekledikten sonra ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Un az geldiyse yarım su bardağı unu eleyerek ekleyebilirsiniz.
Biraz un serpilmiş tezgahta hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıp önceden un serpilmiş tartola kalıplarına döküyoruz. Çatal yardımıyla hamurda delikler açıyoruz.
220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika. Yemek yapana kadar.

Tartletler pişerken bir paket çiğ kremayı derin bir kapta yüksek devirde yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve buzdolabında dinlendirin. Fırından çıkardığımız tartları soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan tartolet tabanlarına çikolata ve meyve parçalarını yerleştirip krema torbasına aldığımız kohezyonlu krema ile içlerini istediğimiz gibi dolduruyoruz. Üzerini çikolata kalıntıları ve meyve parçaları ile süsleyerek servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın