Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Sarının hiçbir şekilde beyazlarınızın önüne geçmesine izin vermeyin. Beyazları çırpmaya başlayalım, limon suyu ve şekerin yarısını ekleyip kar gibi olana kadar çırpalım.
Kalan şeker ve suyu sarılara ekleyin ve köpürene kadar çırpın.
Kuru malzemeleri süzgeçten geçirip güzelce karıştıralım.
Beyazları birer birer sarılara ekleyin ve bir spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
Kalıbımızın altını folyo ile saralım. Yağlı kağıdı kalıbın büyüklüğünde kesip kalıba koyalım, yağlı kağıdı kalıbın kenarından kesip kalıbın yüksekliğine gelecek şekilde kalıba koyalım.
Hamuru kürdan yardımıyla dökelim ve sağ ve sol tarafını yaparak hava kabarcıklarını çıkaralım.
170dc önceden ısıtılmış fırında 40.45 dakika pişirelim.
Kekimizi kat kat bölelim orta katlarına kremayı sürelim
Dilerseniz 6 adet çileği kesip ortasına koyalım.
Dışını krem şanti ile ovalım
Kremayı cezveye koyalım, kaynama zamanı geldiğinde çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Soğuyunca bir kaşık yardımıyla kekin kenarından dökelim.
Seçtiğimiz meyvelerle süsleyelim.
Meyveli Kek servise hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]