Mezelerin Kralı Fava Tkemli Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tatilin son gününde uzun zamandır görmediğim İstanbul Aşçılık’tan sınıf arkadaşım Devran Aşçı ile mutfağa girme fırsatı bulduk. Birlikte sessizce çalışmayı ve yemek yapmayı seviyoruz, bu sefer küçüğüm bizi çok şımartsa da bazen o kesti, çekti, bazen ben karıştırdım, çektim ama 3 lezzetli ve lezzetli tarif çıktı 🙂

Kuru bakla çok kolay pişen bir bakla, suda bekletilirse veya düdüklü tencerede pişirilirse iki kat daha hızlı pişer ama hemen yaptığımız için 40-45 dakikada hazır oldu. İsterseniz geceden suya koyabilirsiniz. Bu tarifin dokusu harika, bu şekilde servis edebileceğiniz gibi bir kasede soğuduktan sonra dilimleyip buzdolabına koyarak da servis edebilirsiniz.

Aşk…

Mezelerin Kralı tarifi, tamamlayıcı fava için malzemeler

lav:

    2 su bardağı kuru fasulye 5 su bardağı su 1 adet iri doğranmış kuru soğan ½ çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tutam tuz

Tamamlamak için:

    1 kırmızı soğan 1/4 demet dereotu 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Limon suyu

Mezelerin kralı tamamlayıcı fava tarifi nasıl yapılır?

Yemeklik doğranmış kuru soğanı tencereye alıp kavurun. Baklaları ekleyip 1-2 tur kavurun. 5 su bardağı su ilave edilerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayan çekirdeklerin üzerine tuz, şeker, zeytinyağı ve limon suyunu iyice ekleyip blenderdan geçirin. Kırmızı soğanı ve dereotunu ince ince doğrayın, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile karıştırın. Fasulyeleri servis yapacağınız tabağa alın. Üzerinde ilerleyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın