Midye baklava – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Baklava severler için pratik ve göz dolduran bir tarifim var: Bu hamur klasik bir baklava hamuru ama şekli oldukça sıra dışı. Hamurları çok küçük tutmadığınız ve teker teker açmaya çalışmadığınız için sizi yormuyor.

Yapım aşamalarını sizler için adım adım fotoğrafladım ve madde madde anlattım.

Bu tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı pişirme sırları var. Öncelikle hamurun kolay açılması için dinlenmeyi unutmayın.

Baklavanın çıtır olması için tatlıyı ısıttıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Şerbetin tamamını çekmesi için 3-4 saat ila 1 gece dinlendirin. Baklava dinlenirken en lezzetlisidir.

Ceviz yerine fındık ve antep fıstığı da kullanabilirsiniz.

Toplamda 22-25 adet midye baklava çıkıyor.

Aşk…

Midye baklava tarifi malzemeleri

    1 yumurta ½ su bardağı süt ½ su bardağı sıvı yağ ¼ su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi) ½ çay kaşığı tuz ½ poşet kabartma tozu 1 çay bardağı 1 su bardağı nişasta (buğday nişastası) 3, 5 – 4 su bardağı un

Hamuru açmak için:

    1 su bardağı buğday nişastası

Hamuru hazırlamak için:

    Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Bir içki için:

    3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu

Midye baklava tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti için toz şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve yumurtaları bir karıştırma kabında karıştırın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün, bezelere ayırın ve merdane yardımıyla şeker tabağı büyüklüğünde açın. Her bezenin üzerine nişasta serpip üst üste dizin. Nişastayı son beze koymayın. Bezenin üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Kalan bezeyi merdane yardımıyla olabildiğince ince açın ve açtığınız hamurları merdane ile açın. Yuvarladığınız ruloyu yaklaşık bir parmak genişliğinde kesin. Ortadan ikiye kestiğiniz her parçayı oklava ile açın veya elinizle bastırarak açın. Aldığınız somunu rondonun ortasına yerleştirin ve ucundan hafifçe bastırarak kapatın. Tüm baklavalar hazır olduğunda üzerine eritilmiş ve ılık tereyağını gezdirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. İlk ılınan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve 3-4 saat dinlendirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın