Midye Biftek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Midye nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 5 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkçe 30 dakika, deniz ürünleri, domatesli midye, midye, midye yahnisi, midye nasıl pişirilir, midye tarifleri, midye yemekleri, midye tarifleri, güveç, mutfak Lacivert

6 4.33 5 1

Midyeyi genellikle midye dolma ya da midye kızartması şeklinde tüketiyoruz. Midyeli pilav ya da makarna az da olsa yaptığımız şeyler arasında.

Bu tarif babamın çocukluk arkadaşı olan Yüksel Abi’ye ait. Geçen hafta sonu Knuckleman Meatballs’ta buluştuğumuzda yemek hakkında uzun bir sohbet ettik.

Bu tarif genellikle balık suyu yapmak için Yüksel Abi tarafından kullanılır. Ama malzemeleri saymaya başladığımda midyelerin de harika olabileceğine karar verdim. Tarifte şarap var ama kullanmıyorsanız şarap yerine 1 bardak sıcak su da kullanabilirsiniz.

Balık pazarından 1 kilo midye (yedek olarak) aldık. Eve varınca midye çuvalını 3 parçaya böldük. Soğuduktan sonra buzluğa kaldırıyoruz.

Aşk…

Midye biftek tarifi için malzemeler

    300-400 gr midye ½ çay bardağı zeytinyağı 2 orta boy kuru soğan 3 orta boy kuru soğan 3-4 kereviz yaprağı 1 diş sarımsak 1 yeşil biber Tuz ve karabiber Kırmızı pul biber

yapılışı:

Soğanları ve domatesleri soyun ve küpler halinde kesin. Sarımsak, yeşil biber ve kereviz yapraklarını doğrayın. Tencereye zeytinyağı, sarımsak ve soğanı koyun. Biraz tuz ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Tavaya domates, biber ve kereviz yapraklarını ekleyip 1 dakika soteleyin. Son olarak midyeleri, yenibaharı ve beyaz şarabı tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. (Suyun çekmesi için 5 dakika kapağı açık olarak pişirmeye devam edebilirsiniz). Sıcak veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın