Midye makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın son tarifi midyenin her haliyle çok sevdiğim makarnalı hali. Onun güveçlerine, pilavına, içlerine, wok’a ve hatta sahilde metal bir tabakta yeni pişirilenlere bayılırım. Tabii denizler kirli derken İstanbul’da artık midye yiyemiyorum. Dürüst olmak gerekirse, kendim pişirmediğim midyelere güvenemem.

Yazın geldiğimizde haftada en az bir kere midyeyi kendimiz pişiririm. Makarna pişirirken aşağıdaki noktalara dikkat edin. Öncelikle makarnayı yarıya kadar haşlayın çünkü hazırladığınız sosu içine çeker ve sosla bir süre pişer. Yani paket 10 dakika içeriyorsa süreyi 5-6 dakikaya düşürün.

Bir diğer önemli nokta ise makarna suyundan uzak durmaktır. Yarı pişmiş makarnayı sosa ekledikten sonra çevirin. Makarna pişerken sıcak makarna suyunu istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar ekleyin. Ben biraz damak tadına uygun bir kıvamda sevdiğim için 1 su bardağı kadar su ilave edip sosu çekene kadar pişirdim.

Yaz bitmeden babamın midye tarifini sizlerle paylaşacağım 🙂 Sevgiler…

Midye makarna için malzemeler

    40 adet midye 5 adet Ancon domates (daha büyük domatesler kullanılıyorsa sayıyı 1-2 azaltın) 2 adet yeşil biber 2 küçük soğan 3 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ½ paket penne makarna Maydanoz Tuz Karabiber

Midyeli makarna tarifi nasıl yapılır?

Midyeleri kabukları üzerinde açılıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız midyelerin kabuklarını, varsa kenarlarını çıkarın ve su dolu bir kaba koyun. Kumu dökmek için suda biraz dinlendirin ve tekrar yıkadıktan sonra kurumaya bırakın. Yemeklik soğan, domates, biber ve sarımsağı doğrayın. Makarnayı haşlamaya başlayın. Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp soğanları ekleyin ve orta ateşte 1-2 dakika soteleyin. Biber ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin. Yarı haşlanan makarnanın suyunu süzün (suyu mutlaka bir kenara ayırın). Yumuşayan domateslere midye ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip 2-3 dakika pişirin. Haşlanmış ve süzülmüş makarnayı sosa ekleyin. 1/2 su bardağı makarna suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın ve makarnayı biraz kıyılmış maydanozla servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın