Mikrodalga Fırında Patates – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın mikrodalga fırın tarifi evde özellikle yoğun günlerin akşamlarında kullandığım lezzetli ve pratik bir patates tarifi.

Beni yıllardır takip edenler bilir, akşam için beni sıkmayacak, olabildiğince hafif ve pratik bir şeyler hazırlamaya çalışıyorum. Basit bir salata ve mikrodalgada ızgara et ve patates en sevdiğim menü öğelerinden biridir. Üstelik bu menüyü yapmak en fazla 20-25 dakika sürüyor ama sonuç tatmin edici bir akşam yemeği oluyor.

Patatesli yoğurdu çok severim, özellikle de dereotlu ve sarımsaklı yoğurdu. Damak zevkinize göre farklı soslar ya da içler hazırlayabilirsiniz ama yoğurtlu sosu mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Normal mikrodalga fırın kullananlar için pişirme süresi mikrodalganın gücüne ve patatesin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir bu nedenle en yüksek wattta 6-7 dakika pişirdikten sonra yardım yardımıyla patatesin pişip pişmediğini kontrol edin. bıçak Gerekirse 2-3 dakika pişirin.

Mikrodalgada kabak ve muffin tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Mikrodalga Fırında Patates Tarifi Malzemeler

    2 adet orta boy tatlı patates 1 tatlı kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri 4 yemek kaşığı konserve sos 1 yemek kaşığı konserve mısır tuzu

Servis için:

    4 yemek kaşığı yoğurt 1 küçük diş sarımsak 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu tuzu

Mikrodalga fırında patates nasıl yapılır?

Patatesleri akan su altında bir fırça ile yıkayın ve kurulayın. Garnitür ve mısırı boşaltın, karıştırın ve bir kenara koyun. Servis için yoğurt, ezilmiş sarımsak ve dereotunu bir kapta karıştırın. Patateslere bıçakla 2-3 delik açın ve Hotpoint HD Line mikrodalga fırını “patates pişirme modu”na getirin. Ağırlığını ayarladıktan sonra pişirmeye başlayın (toplamda 7 dakika sürer). Haşlanan patatesleri ikiye bölüp içini kaşıkla çıkarın. (Kenarlarını çok sert yıpratmayın yoksa yırtılırlar.) Patates posasını bir kapta tereyağı, kaşar peyniri ve bir tutam tuz ekleyerek püre haline getirin. Kaşık yardımıyla tekrar patateslerin içine doldurun. Patateslerin üzerine hazırladığınız garnitürü ekleyin ve dereotlu yoğurtlu sos ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın