Merhaba sevgili arkadaşım,
Yine haftasonuna girdik… bu hafta güneş yüzünü gösteriyor gibi görünüyor ama son birkaç gündür hava çok soğuk. Keyfim yerinde çünkü soğuğu, yağmurlu sabahları ve yün şalları sevenlerdenim kısacası “kışın çocukları”ndanım…
Soğuğu teninizde hissedebilirsiniz ama dün güpegündüz çektiğim bu fotoğraf içimde kışın geldiğini hissettirdi. Genellikle, evet! Güzel imajı daha canlı, cıvıl cıvıl ve parlak tonlarda olsun diyorum ama hayır bu sefer böyle olmalı diye düşünüyorum.
Mor ve mavi tonlarındaki şekerin üzerine serptiğim pudra şekeri, resme bakınca sanki şekere değil de küçük karlı tepeciklere bakıyormuşum gibi bir his uyandırıyor. İşte tam da bu yüzden sıcak bir fincan kahve içme isteğine karşı koyamadım. Kahvemi yudumlarken sizlerle bir iki satır paylaşmak istedim.
Şimdiye kadar her türlü milföy hamurunu yaptım. Annemin bir komşusu sayesinde milföyden lavaşı ilk kez gördüm. Ilık olarak yenen bu tatlı ikrama doyamayacaksınız.
Aşk…
İçerik Tablosu
Milföy hamurundan laz böreği malzemeleri
- 6 yaprak milföy (24 küçük kare elde edilir) 2-3 yemek kaşığı tereyağı
krema için:
- 3 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, 3 yemek kaşığı nişasta
yukarı:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Milföy hamurundan laz böreği nasıl yapılır?
Tüm krema malzemelerini bir sos tenceresine alın, orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Milföy hamurunu paketinden çıkarın ve altına kağıtlar gelecek şekilde masanın üzerine koyun. 5 dakika eriyene kadar bekletin ve bıçak yardımıyla 4 eşit kareye bölün. Kağıttan çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 3 yemek kaşığı tereyağını eritip karelerin üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişen milföy karelerinin arasına bıçakla biraz boşluk bırakarak aralarına hazırladığınız kremadan 1 tatlı kaşığı koyup servis tabağına alın. Son olarak üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]