Milföy Çanağında Tavuk Nasıl Yapılır

Çok lezzetli yanında patates ile servis yapabileceğiniz anayemek yapıyoruz

Tavuk göğsünü küp şeklinde doğruyoruz

Bir tencereye sıvıyağ alıp ısıtıyoruz ve üzerine tavuk etlerini ilave ediyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz

Kuru soğan ve sarımsağı küp doğruyoruz

Tavuk etinin üzerine alıp kavuruyoruz

Biberleri doğrayıp tencereye ilave ediyoruz

Yarım yemek kaşığı salça koyup karıştırıyoruz

1 çay bardağı kadar sıcak su katıp suyunu çekene kadar 20 dk kadar pişiriyoruz

Baharatlarını katıp karıştırıyoruz

Milföy hamurlarını tezgaha alıp yumuşamasını bekliyoruz

Kare milföy hamurlarının köşe kısımlarından 3 cm kadar bıçakla çizikler atıyoruz

Kestiğimiz parçaları birbirinin üzerine gelecek şekilde bastırıyoruz ve çanak şekli veriyoruz

Isıya dayanıklı fırında kabını yağlayıp milföy çanaklarını koyuyoruz

Her çanağına içine Tavuk harcını bölüştürüyoruz

200 C önceden ısıtılmış fırında mikföylwr pembeleşinceye kadar pişiriyoruz

Bu arada kaşar peynirini rendeliyoruz

Bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz, üzerine unu ilave edip kavuruyoruz

1 su bardağı süt tuz ilave edip sürekli karıştırarak pişiriyoruz Bir tutam karabiber ilave ediyoruz

Tepsiyi fırından alıp Beşamel sosu tavukların üzerine bölüştürüyoruz

Kaşar peyniri rendesi ilave edip tekrar fırına veriyoruz

Kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişiriyoruz

Kremalı patates ile servis yapıyoruz

Milföy çanağında Tavuk yemeği hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın