Bu ay bana baştan sona büyük ilerleme sağladı ve çok mutluyum. Bu mutluluk önümüzdeki aylarda ve günlerde devam etsin. Tamamen farklı bir blog yazarı olarak takdir edilmek bir zevk.
Aktif bir çalışma hayatına döndüğüm için kısa sürede hazırlanan tariflere daha çok ağırlık vereceğim. Sadece hafta sonları yemek hazırlayabilirim (eğer evde olabilirsem). Sizleri tarifsiz bırakmamak için her fırsatta yeni bir şeyler resmetmeye çalışıyorum.
Bu hafta afiyetle yediğimiz pratik ve bir o kadar da lezzetli milföy tarifi pizza pie. İşin en ilginci de adeta pizza tadı veriyor 🙂
Yine pizzada olduğu gibi kullanabileceğiniz malzemelerin bir sınırı yok, damak zevkinize uygun olanı ya da evde kalanları rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Pizza pasta malzemeleri
- 8-9 kare milföy yaprağı (kişi başı 1 adet) 7-8 zeytin veya 2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 yumurta sarısı 2 domates 2 yeşil biber 20-25 zeytin 1 tatlı kaşığı salça rendelenmiş kaşar peynir İsteğe bağlı 2 adet sosis peynir 1 adet sıvıyağ Yumurta sarısı (tepsiyi yağlamak için)
Pasta börek pizza tarifi nasıl yapılır?
Milföy hamurunu dondurucudan çıkarın, paketini açın ve masanın üzerine koyun. Yaklaşık 5 dakika yumuşamasını bekledikten sonra bir parçayı uzunlamasına yarım santimlik dilimler halinde kesin. Milföy hamurunu yağlanmış veya yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız milföy şeritlerini her bir milföyün kenarına (her milföyden 4 adet olacak şekilde) kare şeklinde kapanacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız milföy hamurlarının ortasına az su ile açtığınız salçayı fırça yardımı ile yayın. Domates, biber, sosis ve zeytinleri doğrayın. Kaşar peynirini salçalı sosun üzerine serpin, domatesleri, zeytinleri ve biberleri (siparişe göre sucuk) yayın. Doldurduğunuz pankeklerin kenarlarına yumurta sarısı sürün ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]