Mina kabarık ekmek

Emaye kabarık ekmek malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kuru
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı sarısında
  • 9 su bardağı un
Kabarık ekmek Mina tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Paskalya’da özellikle kahvaltıya yağ reçeli koyduğunuzda veya kavrulmuş aqua çayı ile pişirdiğinizde çok güzel olduğunu söyleyebiliriz.

  1. Unu bir karıştırma kabına alıp ortasını açıp maya, şeker, ılık su, ılık süt, ayran, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını koyup güzelce yoğuralım.
  2. Örtün ve 45 dakika bekletin.
  3. Ellerimizi süsleyelim ve hamuru bir kaç tur yoğuralım. Hamur çok cıvık ve katı olmayacak.
  4. Mandalina büyüklüğünde dilimleyelim, yağladığımız tepsinin ortasından başlayarak elimizle yuvarlayalım ve yan yana sıralayalım.
  5. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika bekletin. Yüz için ayırdığımız iki yumurtanın sarısını, bir tatlı kaşığı pekmezi, bir tatlı kaşığı sıvı yağı, bir tatlı kaşığı sütü çırpalım ve fırının ikinci katında, fırının alt katından, üzeri kızarana kadar pişirelim. kahverengiye dön. 190 derecede.

Resimlerle Mina ince ekmek tarifi

“Kabarık Mina Ekmeği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın