Mini Ekmek Tarifi – Tatlılarım

Bir karıştırma kabına mayayı, şekeri, üzerine 1 su bardağı ılık suyu koyup tel çırpıcı ile çırpalım.

Eriyen mayanın üzerine kalan ılık su ve tuzu koyup karıştıralım. Unu azar azar ekleyip yoğuralım. Hamurun biraz yapışkan hale gelmesine izin verin. Üzerini örtüp ılık bir yerde bir saat mayalanmaya bırakın.

O halde hamuru alıp biraz yoğuralım, gazını alıp toparlayalım ve tezgahın üzerine alalım.

17 tane beze yapalım. Bezelerin her birine elimizle tezgahın üzerinde ileri geri iterek oval bir şekil verelim. Uçlarını incelterek ortasını daha kalın hale getirelim. İki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serip 8 adet somunu yerleştirelim.İşimiz bitince ilk tepsiyi havlu gibi bir bezle pişirelim ve ılık bir yerde 25 dakika sıcak bir yerde bekletelim. Aynı işlemi tepsiye de yapalım.

Süre dolduğunda ekmeklerin üzerine bir fırça yardımı ile bol su dökelim ve keskin bir bıçakla kenarlarını keselim. Üzerine tel elek ile yavaş yavaş un veya mısır serpelim.

230 dc fırının altına ısıya dayanıklı bir kaba iki bardak su koyalım. Üstteki alt rafa ekmek tepsisini koyalım. Altın kahverengi olana kadar kontrollü olarak 30 dakika pişmeye bırakın.

Mini ekmeklerimiz hazır, dışı çıtır çıtır içi pamuklu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın