Mini Etli Pide – En Sevdiğim Yemek

Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Ben 6 su bardağı su kullandım bu miktar biraz değişebilir o yüzden biraz daha un eklemek gerekiyor. İyice yorulduğumuzda, örtün ve bir saatliğine ayrılıyoruz.

Daha sonra kıymamızı yapıyoruz. Malzemeleri güzelce yıkayıp iri parçalar halinde kesiyoruz çünkü daha güzel olması için robottan geçireceğiz.

Kıyılmış ete ekleyin, iyice karıştırın.

Daha sonra hamurumuzu yaptığımız tezgaha biraz un serpip tüm hamurumuzu alıp merdane ile yuvarlayalım.

Sonra onları yuvarlak şeylerle daireler halinde kesiyoruz.

İçine kıyma koyup kenarlarını kapatıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Her şey bittiğinde yumurta sarısına biraz süt ve biraz sıvı yağ ekleyip hazırlanan pidenin üzerine koyup 210 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Herkesin fırında pişme süresi farklı olduğu için sistematik olarak 15 dakika sonra yapılmalıdır.

Deneyecek olanlara bol şans

çok teşekkür ederim ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın