Mini Girit Kabağı Tarifleri – Favori Tariflerim

Bu aslında Yunan adalarında yapılan bir meze.

Mini Girit Kabağı Fırında Tarifi için,

İyice yıkadığımız mini Girit kabaklarının tüm uçlarını keselim.

Kabakları resimdeki gibi küçük küçük doğrayalım.

Tüm kabakları tuz, karabiber ve yağ ile ovun.

Sarımsakları soyup uzunlamasına kestikten sonra yağlanmış tepsiye sıraladığımız kabak deliğinin kenarlarına koyalım.

200°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.

Diğer tarafta yaklaşık 500 gr. Yoğurdun içine 1 yemek kaşığı tahin ekleyin ve karıştırın.

Servis tabağına yoğurt ve tahin karışımını paylaştırın.

Fırından çıkardığımız sarımsaklı kabakları oraya koyuyorum.

Fırında Mini Girit Kabağı hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın