Merhaba sevgili arkadaşım,
İşte bir Sevgililer Günü daha 🙂 Bana böyle hatırlatan günleri seviyorum. (Anneler Günü, Babalar Günü, Öğretmenler Günü gibi…) Özel bir gün olmasına gerek yok diyeceksiniz ama ek hatırlatmalar da birlikte bir şeyler yapmak için bir vesile bence. Böyle günlerde bir şeyler almaktansa kendi ellerimle hediyeler vermeyi seviyorum.
Tabii bu sefer toplu hazırlamak isterseniz diye ben hazırlamaya başladım. Sonuçtan çok memnun kaldım 🙂 Kurabiye büyüklüğündeki bu cupcakeler sevdiklerinize verebileceğiniz lezzetli bir hediye olabilir.
Bu kekleri yapmak için basit bir pandispanya yapmanız yeterli. Pandispanyayı orta boy fırın tepsisine hazırlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası, tepsiye yağlı kağıt sermek ve pandispanyayı çok ince açmamak.
Hamuru tepsiye yarım santim kalınlığında yaymanız yeterlidir. Ayrıca, eşit şekilde dağıttığınızdan emin olun, çünkü daha ince parçalar daha erken pişecek, böylece çıtır çıtır olacak ve parçalanmadan dağılacaktır.
Çikolata seçimi söz konusu olduğunda bitter lor kullanmanız çok iyi olacaktır çünkü yüksek yağ içeriği sayesinde çabuk erir ve beklerken çabuk donacağı için işinizi kolaylaştıracaktır.
Bazen hazır çikolata sosu nasıl bulunur diye sorular geliyor. Hazır çikolata sosu böyle bir görüntü vermiyor. Bilirsiniz, kestiğinizde veya kemirdiğinizde, o çikolata tabakasının çatlamasını ve akmasını sağlamaz. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi hazırlayıp üzerine biraz serpiştirebilir veya yanında küçük bir kasede çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.
Sevdiklerinizle harika bir hafta sonu geçirin!
Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı Kalp Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta (orta boy) 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 50 gram tereyağı veya margarin 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 damla vanilya aroması
arasında:
- 1 paket krem şanti (toz) 1 fincan sütlü Türk kahvesi
yukarı:
- Bitter Küvertür çikolata İsteğe göre kurdeleler için Beyaz Kuvertür Çikolata
Mini Kalpli Çikolatalı Kek Tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını blender kasesine alın. Pudra şekerini ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Tamamen karıştıktan sonra tekrar oda sıcaklığındaki sütü ekleyin ve 1-2 tur çevirin. Birlikte elediğiniz un, kakao ve kabartma tozunu kaseye ekleyin ve çırpın. Vanilya aromasını ekledikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine spatula yardımıyla karışımı yayın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 10-11 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı kağıdının içinde nemli bir bezle örttüğünüz mutfak masasına alın. Çok büyük olmayan kalp şeklinde bir kurabiye kalıbı ile 22 parça kesin. İç kremasını hazırlamak için krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi fermuarlı bir poşete alıp 11 adet kalp ile taşmayacak şekilde sıkın. Kalan 11 parçayı da kremadan bastırdığınız tabanlara koyun ve hafifçe bastırın. Bitter çikolatayı su banyosunda veya mikrodalgada eritin. Tel ızgara üzerine aldığınız mini kalpli cupcakelerin üzerine eritilmiş çikolatayı dökün. Spatula yardımıyla keklerin her tarafının çikolata ile kaplandığından emin olun ve çikolata sertleşene kadar 10-15 dakika bekletin. Arzuya göre beyaz çikolatayı ince şeritler halinde eritip beyaz çikolata donunca servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]