medyauzmani.com

mini yatak


Mini pide tarifi malzemeleri

hamur için

  • 1 yaş maya veya kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • mümkün olduğunca doğru

iç harç için

  • 1 orta boy çiğ patates, rendelenmiş
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 7-8 mantar (isteğe bağlı)
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 kapya biber (isteğe bağlı)
  • rendelenmiş çedar peyniri
  • Lor peyniri (veya beyaz peynir)
  • tuz
  • İsteğe bağlı baharat

yukarı;

  • eritilmiş tereyağı

Mini pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım, yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım ve ardından iç harcı hazırlayalım.
  2. Patates ve mantar dışındaki sebzelerimizi robotta pişirelim, çiğ patatesleri rendeleyelim, mantarları doğrayalım, istediğimiz peynir ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Ekşi mayamızı küçük tatlılara bölelim ve her bezeyi boylamasına rulo yardımıyla açalım, iç harcı ekleyip kenarlarından biraz kapatalım. Bunu yağlı kağıt serilmiş tepside de yapabiliriz.
  4. Daha sonra ekmeklerimizin üzerine fırça yardımıyla su koyup önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkan ekmeğimizin üzerine eritilmiş tereyağı koyalım fazlalığını benim gibi buzluğa atıp afiyetle yiyebilirsiniz kim deneyecek şimdiden afiyet olsun 😋

İpucu: Mazraniyi yumurtadan daha küçük yapmak çok önemli, beze büyükse hamurumuz kabaracak ve pide değil ekmeği yiyeceksiniz.

Resimli mini pide tarifi

  • tatlı tarifi
  • mini
  • kek tarifleri
  • İstekler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

patates hamuru

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın