Misafir masaları ve çocukların beslenme saatleri için mutlaka Haşhaş Çöreği olmalı)

Haşhaşlı Kek Malzemeleri (misafir sofralarında ve bebek beslenme saatlerinin olmazsa olmazı)

Hamuru hazırlamak için

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta (sarısı, hamurun beyazı)
  • eşit derecede doğru

İç harç için:

  • 1 kase haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı kek tarifi nasıl yapılır (misafir sofralarının ve bebek beslenme saatlerinin olmazsa olmazı)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Instant maya, un, tuz ve şekeri karıştırın.
  2. Ortasını açıyoruz.
  3. Ilık süt, su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip iyice yoğurun.
  4. Elinize yapışmayan çok yumuşak bir hamur olacak.
  5. Yarım saat dinlendirdiğimiz hamuru bezelere ayırıyoruz.
  6. Beze mandalina büyüklüğünde olacak.
  7. Her şekeri uzun bir dikdörtgen şeklinde açın.
  8. Ayrı bir kapta haşhaş ezmesi, yağ ve şekeri karıştırın.
  9. Açtığımız hamurun üzerine bu karışımı eşit şekilde yayın.
  10. Her bezeden iki yemek kaşığı.
  11. Daha sonra hamuru rulo haline getirin ve 2-3 cm kalınlığında kesin.
  12. Kestiğiniz hamuru tepsiye alın, üzerine 2 yumurta sarısı sürün ve 180 derecede pişirin.

Haşhaşlı Bun misafir sofralarının ve bebek beslenme saatlerinin vazgeçilmez tarifi) fotoğraflı

Misafir sofralarının ve bebek beslenme saatlerinin olmazsa olmazı haşhaşlı çörek) İlk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın