Misafirlerinizin aklını başından alacak! Bir paket makarnadan İtalyan tatlısı tarifi



Makarna denilince akla ilk olarak İtalya gelir. Farklı şekillerde, farklı kalınlıklarda ve farklı üretim aşamalarında farklı makarna türleri bulunmaktadır. Ünlü İtalyan peynirlerinin yanına çok yakışıyor. Ancak sunacağımız tarif sadece makarna değil, aynı zamanda tatlı!

Tatlılar ekmek ve diğer birçok unlu mamulden yapılır. Ancak tatlıyı makarna haline getirmek Türk mutfağında pek bilinen bir tarif değildir. Ancak bu tarif sizi şaşırtacak. Üstelik çok hafif ve lezzetli.

Farklı lezzetler arıyorsanız bu makarna tatlısı tarifini mutlaka denemelisiniz. Denediğinizde seveceğinize eminim. Afiyet olsun!

Dersler

  • 1 paket çift (500 gr)
  • 4 su bardağı içme suyu
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 2 parça vanilya şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi ve

en iyi malzemeler

  • pudra şekeri, pudra şekeri

yapılışı

İlk olarak makarnayı fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 120 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Hafifçe kavrulan makarnaya 4 su bardağı içme suyu ekleyin ve tekrar fırına verin.

Bu arada yumurtaları mikser yardımı ile iyice çırpın. Daha sonra şeker, süt, limon kabuğu ve vanilya şekerini ekleyip iyice karıştırın.

Bu karışımı ıslattığınız makarnanın üzerine serpin. Fırına dönün ve altın kahverengi olana kadar pişirin. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.

Yorum yapın