Mısır Buğday Yoğurtlu Meze – En Sevdiğim Yemek

Mısır Buğday Yoğurt Meze Tarifi için bir gece önceden kırık mısır ve aşure buğdayımızı suda bekletiyoruz, ardından suyla birlikte pişirip ayrı tencerelerde yumuşayana kadar kaynatıyoruz.

Pişmiş mısır ve buğdayımızın donmasını bekliyoruz.

Hafifçe bozulan yoğurdumuzu yaklaşık 1/2 su bardağı su ile açıp üzerine tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra içine ceviz, maydanoz, rendelenmiş havuç ve haşlanmış buğday ve mısırı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Tabağımıza alıp üzerini maydanoz ve fındıkla süsliyoruz 👍

Mısır Buğday Yoğurtlu Meze hazır.

Afiyet olsun bal şeker ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın