Merhaba sevgili arkadaşım,
Çarşamba gününün tarifi uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim dereotlu mısır ekmeği. Daha önce sizlerle kek benzeri bir yapıya sahip mısır ekmeği tarifi ve ekmek makinesinde yapabileceğiniz farklı bir mısır ekmeği tarifi paylaşmıştım.
Aslında bu tarif, tam da ekmek ile çörek arasında bir yerde, İtalyan usulü mısır ekmeği elde etmenizi sağlıyor. Ekmek kadar sert değil ama ekmek kadar da değil. Balık yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Peynir ve dereotu lezzeti bir üst seviyeye taşıdığı için kahvaltı yemeklerine farklı bir lezzet katmak için de pişirilebilir.
İçine ekstra doku katmak isteyenler haşlanmış mısır da ekleyebilir.
Ekşi mayalı bir ekmek olmadığı için sizi çok fazla rahatsız etmeyecektir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta içinin pişip pişmediğine dikkat etmektir. Pişirmeye başladıktan 30-35 dakika sonra fırının kapağını açıp tahta şiş veya bıçak ile kontrol edebilirsiniz.
Özellikle bir gün lahana çorbası tarifimi denediğinizde pişirmenizi tavsiye ederim 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Mısır ekmeği tarifi malzemeleri (dereotu ve beyaz peynir)
- 300 gr mısır unu 100 gr tereyağı 7 gr tuz 600 ml süt 4 orta boy yumurta 200 gr çok amaçlı un 15 gr kabartma tozu 1 demet dereotu 100 gr sert beyaz peynir (isteğe bağlı)
Mısır ekmeği (dereotu ve beyaz peynir) tarifi nasıl yapılır?
Dereotu yıkayın, yapraklarını ayırın. Bir peçete yardımıyla nemini alın ve doğrayın. Derin bir kapta un, mısır unu, kabartma tozu ve kıyılmış dereotunu ekleyip güzelce karıştırın. Yumurta, süt ve tuzu mikser yardımıyla çırpın. Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına soğutun. Peynir hariç tüm malzemeler tamamen birleşene kadar karıştırın. Son olarak ufalanmış beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın. Büyük bir borcam tepsisini veya orta boy fırın tepsisini yağlayın ve yağlayın. Karışımı kaseye dökün ve pürüzsüz hale getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Tamamen soğumuş ekmeği dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]