Sıradaki harika mısır ekmeği. Öyle ki mısır ekmeği sevmeyenler bile afiyetle yiyebilir. Cakey dokusu ve hafif şekerli tadı ile çok seveceğinize eminim.
Şimdi bu ekmeği yaparken kullandığınız gramaj ölçülerine harfiyen uymanız gerekiyor. Sıvıların ölçüsü gram değil miligramdır diyenler için verdiğim ölçüler kesinlikle gramdır o yüzden sıvıları da tartmalısınız.
Mısır ekmeği pişerken fırına ısıya dayanıklı bir kap su koyun. Bu su fırının içindeki havayı nemlendirecektir.
Bardak, kaşık gibi tarif ölçüleri istiyorum diyenler buradan çevirmeyi deneyebilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mısır Ekmeği Tarifi Malzemeler
- 2 yumurta 365 gram süt 34 gram sıvı yağ 180 gram un 180 gram mısır unu 1,5 paket kabartma tozu (15 gram) 5 gram tuz 40 gram toz şeker
Mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?
Mısır unu, un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri derin bir kaba alıp karıştırın. Süt ve yağı tartıp aynı kaba alın. İçine iki yumurta kırın ve güzelce çırpın. Sıvı malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve iyice karıştırın. 22 cm’lik fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına ısıya dayanıklı bir kaba su koyun ve fırının tekrar ısınmasını bekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmek hamurunu dökün. Kahverengi ve kabarcıklı olana kadar 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce bıçak veya şiş batırarak içinin piştiğinden emin olun. (Şiş kuru çıkıyorsa pişmiş demektir) Pişen ekmeği fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin ardından tepsiden alın. Soğuyan ekmeği tepsiden alıp yağlı kağıt alın ve dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]