Mısır Fasulyeli Kara Lahana – En Sevdiğim Yemek

Vejetaryenler için lezzetli vejetaryen yemekler yapıyoruz.

Mısır Lahanası ve Barbunyayı pişirmek için önce tek tek yıkayıp kesme tahtası üzerinde kesiyoruz.

Doğradığımız lahanayı süzgeçe alıp tekrar yıkıyoruz.

Yıkanmış lahana ve barbunyayı 10 dakika düdüklü tencerede pişiriyoruz.

Lahana ve barbunyayı süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.

Bir tavaya zeytinyağını koyup doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanı yumuşayana kadar kızartın.

Havucu ve 2 domatesi küp küp doğrayıp biberle birlikte ekleyip bir dakika kavuruyoruz.

Haşlanmış sebzeleri koyup bir dakika kavuruyoruz, ardından 4 yemek kaşığı bulgur ve sıcak su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz.

Son olarak mısırları süzüp ekliyoruz.

Mısır ve fasulye yemeği hazır, çok acıkmış 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın