Mısır Pilavı Tarifi (ve İpuçları)

Mısır Pilavı Tarifi Ve Püf Noktaları, Mısır Pilavı Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar farklı bir pilav şekli arayanlar için tüm püf noktaları ile paylaşacağım mısırlı pilav pilavı tarifimi mutlaka denemelisiniz. Çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği yiyecekler göze ve damağa hitap eder.

Eklediğimiz pirinci uygun bir karıştırma kabına ölçü alarak alıp üzerine ılık su ve tuzu ilave edip 20 dakika nişastasının çıkmasını bekleyelim (suyumuz sıcak olmalı)

Ardından pilav pişiricimize zeytinyağı ve tereyağını koyup ocağı açalım tereyağının erimesini bekleyelim eriyince ıslak pirinci süzüp tekrar yıkayalım ve suyu güzelce süzülüp bir tencereye alıp karıştıralım. iyi. Orta ateşte pişirelim

O halde mısırı buzdolabından çıkarıp süzelim, yıkayalım ve pirinçlere ekleyip kavurmaya devam edelim.

Sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.

Yüksek ateşte kaynamaya bırakın

Kaynayan pirincimizi altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Bu sırada kapağı açmayın.

Su kaynayınca ocağın altını mutlaka kısın ve pirincin suyunu çeken altını kapatın.

Üzerine kağıt havlu veya tülbent serip 15 dakika dinlendirelim.

Dinlenen pilavımız karıştırıldıktan sonra servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın