Mısır Pirinci – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar. Bu tarifi okuyan herkes bugün harika bir gün geçirsin. Gördüğünüzde dikkatinizi çeken nefis bir pilav tarifim var.Sarı ve beyazın uyumu da harika bu arada ben bu papatya ve pilavı çok iyi anladım. Bahar gibi insanları mutlu eden muhteşem pilav tarifime gidiyorum.

Mısır Pirinci Tarifi için önce pirinci bir yıkama kabına alıp iki kez temiz su ile yıkayalım daha sonra ılık su yapıp pirinci 10 dakika pişirelim bu suda bekletelim. Beklememizin nedeni, pirincin kimyasal atıklardan uygun şekilde temizlenmesini sağlamaktır. Bu pirincin pişmesine yardımcı olmak için yapılmaz, istemezseniz temiz su çıkana kadar yıkayıp silmeniz yeterli olacaktır.

İyice yıkanmış pirinci bir süzgece alıp süzülmeye bırakalım. Diğer taraftan ocağın ortasına tencereyi alıp harlı ateşte açalım. Tereyağını bir tavaya koyun ve eriyene kadar bekletin. Yağ eriyince pirinci tencereye atalım, pirinçler sıcakken altını kısalım ve sürekli karıştırarak pirinci kızartalım, pirinci yakmayın, tencereden ayrılmayın. Bu kavurma işlemi ne kadar uzun sürerse, pirinciniz o kadar güzel ve parlak olacaktır..

Pirinçler pişince mısırları ekleyelim. Mısırı buzluktan çıkarıp ekleyebilirsiniz, azaltmak için ekstra bir yöntem kullanmanıza gerek yok. 1 dakikada mısır ve pirinç. Karıştırıp suyunu ekleyene kadar kavuralım.

Pirinci sade su ile pişirebileceğiniz gibi tavuk suyu, et suyu veya bulyon kullanarak da pişirebilirsiniz. Ama bence tavuk çorbası bu pilavla iyi gider.

Pirinç suyunu döktükten sonra tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin dibini pirinç suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte bırakın, ardından tencereyi ocağın en altına alın, en düşük ayara getirin ve pirinçler yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. onun suyu. Tencerenin kapağını açmayın ve pirinci karıştırmayın.

Ardından pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmemişse ve suyu kalmamışsa 1/2 su bardağı çay suyu ekleyip karıştırarak eşit şekilde pişirmeye devam edin.

Pilavımız pişince tencerenin ağzını beyaz bir bez ya da kağıt havlu ile kapatıp kapağını kapatıp 10 dakika pişiriyorum, dinlendirip pirinci kırmadan güzelce karıştırıp tabağa alıyorum, Servis sırasında karabiber kullanabilirsiniz.

Mısırlı Pirinç hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın