Merhaba arkadaşlar,
Bugün size çok farklı bir kurabiye tarifi vereceğim. Kesinlikle denemelisiniz. Duyduğumda şok oldum. Nasıl bir şey olacağını merak ediyordum. Ben denedim ve çok memnun kaldım.
Şimdi sisteme geçelim.
Margarini eritelim daha sonra soğuyunca buzdolabına kaldıralım. Üstteki yağı donunca çıkaralım.
Altta yaklaşık 1/2 su bardağı su birikir. Bu suyu dökelim. Bunu tüm çerezler için yapabilirsiniz. Ağızdaki dağılımı ve tadı kesinlikle değiştiriyor.
Sıvı margarini ve şekeri bir karıştırma kabına alın. İyice ovalayalım.
Ardından mısır unu ve yulaf ezmesini (yaklaşık 1,5 su bardağı) ekleyip sıvı yağ ve kabartma tozu ile karıştırın. Unu azar azar ilave edelim.
Ne kadar çok kaşırsan o kadar iyi. Pişmiş hamuru ceviz toplarına bölün.
Ve elimizle yuvarlak şekil verelim ve tepsiye alalım. (Farklı şekilde de yapabilirsiniz.)
Elimizle hafifçe bastıralım.
Daha sonra çatal veya limon sıkacağı ile hazırlayalım ve önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
İpucu: Hangi kurabiyeyi yaparsanız yapın, pişirme için mobilyasız bir fırın kullanalım.
O halde biraz hafifleyelim. Beklenen kek lezzetlidir.
İyi donuyor.
İsterseniz antep fıstığı tozu ekleyip öğütebilirsiniz.
İpucu: Kabartma tozu 1 yemek kaşığı olmalı, fazla olursa yumuşak olur.
Çok pembeye dönmemelidir.
Pudra şekeri olmalı. Aksi takdirde kurabiyedeki şekerin tadı ağzınıza ulaşacaktır.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]