medyauzmani.com

Köfte ve Kabak Sarma Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Köfte Kabak Sarma Tarifi İçin;

Öncelikle kabakları yıkayalım ve iki tarafını da çıkardıktan sonra uzun ve ince doğrayalım. Tuzla karıştırın. Tavaya aldığımız yağda boylamasına kabakları kızartıp kenara alalım. (Bu arada kabakların fazla kızarmadan yumuşaması yeterli olacaktır.)

Diğer yandan kıymanın üzerine doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanozu, salçayı ve baharatları ekleyip güzelce ovalayalım. Kabakları tam pişmesin diye kızarttığımız yağda.

Her bir köfteyi kızarmış kabak ile saralım ve bir fırın tepsisine ince ve küçük dilimler halinde çedar ve kiraz domatesleri kürdan ile birleştirelim (Ben kiraz domatesim olmadığı için normal domates dilimleri kullandım kiraz domates güzel olur)

Kabak kaplı etleri bir tepsi üzerinde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Diğer yandan sos için salça, salça, tereyağı ve tuzu küçük bir tavada ısıtarak sosu hazırlayalım.

Fırından çıkardığımız köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine sosu dökelim.

Kabak Manga ve Köfte hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın