Çok lezzetli ve çok kullanışlı bir pırasalı tart yapıyoruz.
Pırasalı mısırlı tartı yapmak için pırasaların iki dış tabakasını soyup yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip pırasaları biraz tuzla kavurun.
Yumuşayana kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.
Kızarmış pırasayı bir kaseye alıp yumurta, sıvı yağ, yoğurt, margarin veya tereyağı, baharatlar, mısır unu, un ve kabartma tozu ile birlikte yoğuruyoruz.
Yağlanmış tepsiye döküp elimizle düzeltiyoruz.
180°C’de altın sarısı olana kadar pişirin.
Kareleri kesip servis ediyoruz.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]