Mor Havuç Çorbası

Mor Havuç Çorbası Tarifi Malzemeler

  • 1 adet mor havuç (büyük)
  • 1 patates (küçük)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz
  • karabiber

Mor havuç çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tereyağını bir tavada eritin ve unu ekleyin.
  2. Un iyi kavrulur.
  3. Mor havuçları rendeleyip tencereye ekleyin.
  4. İyice karıştırıp kızartın.
  5. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve kaynayınca bir su bardağı sütü azar azar karıştırarak ekleyin.
  6. Patatesleri soyun, doğrayın ve ekleyin.
  7. Tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 su bardağı sıcak su ekleyin (katı-sıvı oranına göre ekleyin).
  8. Patatesler pişince çorba masaya alınır ve blenderdan geçirilir.
  9. Yumuşayınca tekrar ocağa alın ve kaynatın. İyileşmende sana iyi şanslar diliyoruz. 💜.

Mor havuç çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • havuç
  • daha fazla
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mercimek çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın