Bugün tatil fotoğraflarını düzenleyip sizlerle paylaşıp detaylıca yazacaktım ama havamda değilim. Bu yüzden kendimi neşelendirmek için önce bir temizlik yapmaya karar verdim ama buna enerjim yok: (Neyse, neşeli şarkılar dinledim ve geçer dedim, nedense beni bile üzdü. .Mesela Grup Vitamin dinlerdim, Going’i çocukluğumda tek başıma bu gruptan dinlerdim.
Minnetle annemden albümlerini almasını ister, her yeni albüm haberini duyduklarında (o zamanlar müzik piyasası yoktu) mutlu bir şekilde kaset yapımcılarının yanına giderdim. En sevdiğim Gökhan Şimez’i unutmam tabii ki adını anmamak elde değil. Bence bu dünyada her büyük insanın kısa olması kötü bir oyun.
Kısacası girişimlerim pek değişmedi ve bugün resim yapmak, müzik dinlemek ya da yemek yapmak istemiyorum. Daha önce yaptığım pasta muska tarifini yazıp sizlerle paylaşmak istedim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pasta muska malzemeleri
- 2 adet hamur, 100 gr. beyaz peynir 1 yumurta 1 çay kaşığı sıvı yağ 5-6 dal maydanoz kızartmak için sıvı yağ
Maskot hamuru yapma
Muska böreği tarifi nasıl yapılır?
Peyniri, ince kıyılmış maydanozu, yumurtaları ve margarini geniş ve derin bir kaba alın. Tüm malzemeleri ezerek karıştırın. Hamuru 2’ye katlayıp 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Bu şekilde, fotoğraftaki gibi düzgün uzunlamasına şeritler elde edeceksiniz. Kesilen şeridi tezgahın üzerine koyun ve ucuna 1/2 çay kaşığı peynir koyun. Hamuru önce içe doğru katlayarak kendinize doğru küçük bir kare oluşturun, sonra sağa ve sola doğru düzgün üçgenler oluşturun. Hamurun ucunu suyla kapatıp kızgın yağda kızartın. Peçete serili bir tabakta yağını aldıktan sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]