Mozaik Dondurmalı Pasta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Herkese günaydın…

Yazın iliklerimize kadar geldiğini hissetmeye başladık. Canımız dondurma çekiyordu ve hanımların çoğu misafirleri veya kendileri için dondurma tarifleri aramaya başladı. Bu nedenle yaz boyu sizler için birbirinden lezzetli tarifler hazırlıyor olacağım.

Hemen hemen herkes mozaik pasta yapar ama çok az insan bunu doğru düzgün yapabilir. Tarife birebir uyduğunuz sürece sonuç her zaman mükemmel olacaktır. Sözüm sözdür!

Tarifimi diğer mozaik pasta tariflerinden ayıran küçük bir mutfak sırrım var. Kurabiye için yaptığımız kakaolu sosta dondurma kullandığım için de oldu.

Yani içinde dondurmadan başka ne olsun ki 🙂 Tabii dilerseniz üzerine hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

Aşk…

Dondurmalı Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

    2 paket bisküvi ½ paket katı yağ (125g) ½ su bardağı süt 4 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı sütlü çikolatalı dondurma (150g) Arzuya göre fındık veya fındık 1 top kaymaklı dondurma dilim başına

Dekore etmek:

Çikolata şurubu

Mozaik Dondurmalı Kek Tarifi nasıl yapılır?

Yağı teflon bir tencerede veya tabakta eritin, üzerine süt, kakao ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynama noktasına getirin. Kaynayan süte 1 su bardağı dondurmayı ekleyip ocaktan alın. Sosu karıştırın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri geniş bir karıştırma kabında doğrayın ve üzerlerine dondurma sosunu dökün. Tüm sosu bisküvilerle karıştırın. Kare bir kalıp varsa mutfak tezgahınıza streç film serin ve kurabiye karışımını streç kağıdın üzerine dökün. Daha sonra kekin üzerini folyo ile kapatıp derin dondurucuya kaldırın. İki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra streçten çıkarın ve dilimler halinde kesin. 1 top kaymaklı dondurma ile servis edilir. Dilerseniz süslemek için çikolata sosu kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın